مقاله

لوله اتصالات آبرسانی سرد و گرم

لوله اتصالات آبرسانی سرد و گرم در نوین گنجی

لوله اتصالات آبرسانی سرد و گرم

در این مقاله از نوین گنجی درباره لوله اتصالات آبرسانی سرد و گرم به تمامی سوالات شما پاسخ داده ایم یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های تعیین کننده ارزش یک ساختمان، شکل و نحوه‌ی لوله کشی آن است. جریان آب در داخل ساختمان به دو قسمت سرد و گرم تقسیم می‌شود تا معمار بتواند بر اساس نوع ساختمان و نقشه‌ی از پیش تعیین شده، مسیر انشعابات لوله کشی آب سرد و گرم را مشخص کند. اگر بخواهیم یک ساختمان را به یک انسان تشبیه کنیم، لوله کشی سرد و گرم آن در واقع رگ‌های خونی است که جریان آب را به دست ساکنین ساختمان می‌رساند. از همین رو پروسه‌ی لوله کشی آب سرد و گرم یک امر بسیار مهم است و بهتر است توسط متخصصان این حوزه انجام شود. اگر بخواهیم آب سرد و گرم را خیلی ساده بررسی کنیم، باید اینگونه بگوییم که لوله کشی سرد در واقع همان جریان آب شهری است که داخل ساختمان به گردش درمی‌آید و لوله کشی گرم ساختمان، همان جریان آب شهری است که دمای آن توسط آبگرمکن یا پکیج ساختمان افزایش پیدا کرده است. همان‌طور که گفتیم، نحوه‌ی لوله کشی سرد و گرم، یک امر بسیار مهم در حوزه ساختمان‌سازی به حساب می‌آید که ارتباط مستقیمی با ارزش ساختمان دارد؛ از همین رو متخصصان این حوزه باید با در نظر گرفتن نکات و استاندارد‌های سازمان آب و فاضلاب منطقه، اقدام به لوله کشی سرد و گرم کنند. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکات و استاندارد‌های لوله کشی سرد و گرم ساختمان‌ها را بررسی خواهیم کرد.

همچنین برایخ خرید لوله و اتصالات آبرسانی از نوین گنجی میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید .

نصب شیر فلکه

یکی از عمومی‌ترین نکات لوله کشی سرد و گرم، نصب شیر فلکه در ابتدای انشعابات آب بهداشتی ساختمان است. در گذشته نصب شیر فلکه یک امر ضروری محسوب نمی‌شد؛ اما از سال ۱۳۹۵ و با تغییرات در بخشنامه‌ی منتشر شده از سوی سازمان آب و فاضلاب کشور، هر منزل مسکونی یا تجاری باید حداقل یک شیر فلکه داشته باشد تا در صورت نیاز، افراد بتوانند از داخل ساختمان جریان آب را متوقف کنند. شیر فلکه در واقع آب شهری را به لوله کشی سرد ساختمان متصل می‌کند و معمولا بر اساس معیارهای جدید ساختمان ‌سازی، شیر فلکه زیر روشویی دستشویی قرار دارد. اولین انشعاب صورت گرفته از آن هم به شیرآلات داخل سرویس بهداشتی مربوط می‌شود. خوب است بدانید شیر فلکه‌ی منازل به یک شیر یک‌طرفه متصل است؛ از همین رو جریان آب از این قطعه فقط به سمت لوله کشی سرد ساختمان است.

کوتاه‌ترین مسیر، بهترین استراتژی است

انشعابات مربوط لوله کشی سرد و گرم داخل ساختمان باید تا حد امکان کوتاه باشند. قطعا زمانی که جریان آب به داخل ساختمان راه پیدا می‌کند، انشعابات مختلفی از آن برای دسترسی به تمام قسمت‌های خانه ایجاد می‌شود؛ از همین رو متخصصان این حوزه معتقدند یک لوله کشی استاندارد و صحیح دارای مسیرهای کوتاه است و نباید پیچ و خم اضافی و غیر کارآمد داشته باشد. این نوع استراتژی در لوله کشی سرد و گرم ساختمان‌ها باعث می‌شود که لوله‌ها مقاومت بیشتری در برابر فشار آب داشته باشند و در صورتی که دچار مشکلاتی همچون نشتی یا شکسگی شدند، راحت‌تر و سریع‌تر بتوان آنها را تعمیر کرد.

از کف‌خواب کردن لوله‎‌ها بپرهیزید

لوله کشی سرد و گرم باید به صورتی انجام شود که لوله‌ها تا حد امکان به دیوارها، تیغه‌های ساختمان و البته سقف‌ نزدیک باشند. از کف‌خواب کردن لوله‌ها تا حد امکان بپرهیزید؛ زیرا لوله کشی ساختمان پس از مدتی نیاز به سرویس دارد و دور از دسترس بودن لوله‌ها می‌تواند پروسه‌ی تعمیر آنها را سخت کند. همچنین زمانی که لوله‌ها در نزدیکی سطح دیواره‌ها، کف و سقف ساختمان نصب شوند، در صورتی که دچار پوسیدگی یا شکستگی شده باشند، آثار نشتی آب به سرعت قابل مشاهده خواهد بود و می‌توان محل آسیب‌دیده را در زمان کمی پیدا کرد.

خطوط لوله را موازی در نظر بگیرید

تا حد امکان سعی کنید لوله‌های آب سرد و گرم را به موازات هم قرار دهید؛ این امر باعث می‌شود روند بازرسی و عیب‌یابی آن‌ها سریع‌تر صورت گیرد. البته در نصب موازی خطوط لوله‌ی آب سرد و گرم، می‌بایست فاصله‌ی استاندارد بین دو لوله را رعایت کنید. بر اساس استاندارد‌های تعیین شده برای منازل مسکونی و اداری، فاصله بین لوله‌ی آب سرد و گرم در یک خط لوله کشی حداقل ۵ سانتی‌متر و حداکثر ۱۰ سانتی‌متر است.

حواستان به لوله فاضلاب باشد

یکی دیگر از مسائلی که در لوله کشی سرد و گرم ساختمان‌ها باید به آن توجه کنید، مسیر لوله‌ی فاضلاب است. بر اساس آخرین استاندارد‌های تعیین شده توسط سازمان آب و فاضلاب کشور، فاصله‌ی بین لوله کشی آب بهداشتی ساختمان و لوله‌ی فاضلاب باید حداقل نیم متر یا ۵۰ سانتی‌متر باشد؛ از همین رو تا حد امکان سعی کنید مسیر لوله کشی سرد و گرم ساختمان را از مسیر لوله فاضلاب دور نگه دارید. اگر مسیر لوله‌های فاضلاب به صورت افقی باشد، باید لوله‌ی آب بهداشتی ساختمان بالای آن قرار گیرد. در این مورد نیازی به در نظر گرفتن فاصله نیست؛ اما نحوه‌ی چیدمان لوله حتما باید توسط بازرس بررسی شود.

انشعابات لوله آب نباید از هرجایی عبور کنند

بر اساس استاندارد‌های تعیین شده از سوی سازمان آب و فاضلاب کشور، لوله کشی سرد و گرم ساختمان نباید از محل‌هایی همچون دودکش، کانال کولر، اتاق ترانسفورماتور، اتاق تابلوی برق و چاه آسانسور عبور کند. از همین رو قبل از اقدام به لوله کشی ساختمان، بهتر است نقشه‌ی انشعابات آب سرد و گرم را به شکلی طراحی کنید که از محل‌های گفته شده عبور نکند. همچنین خط لوله‌ی آب بهداشتی ساختمان نباید از محل‌های بازشوی ساختمان مثل در‌ها و پنجره‌ها عبور کند. انشعابات آب سرد و گرم ساختمان باید به شکلی باشد که اختلالی در باز و بسته شدن در‌ها و پنجره‌ها ایجاد نشود.

به ارتفاع لوله‌ها از کف خانه دقت کنید

در پروسه‌ی لوله کشی سرد و گرم ساختمان، برخی اوقات نیاز است که ارتفاع لوله‌ها را از کف ساختمان افزایش دهیم و تا زیر سقف ببریم؛ در این موارد ابتدا باید به نوع سقف و متریال به کار رفته در ساخت آن توجه کنیم. اگر قرار است انشعابات لوله آب سرد و گرم ساختمان را از زیر سقف عبور دهیم، باید در زمان اجرای لوله کشی و نصب لوله‌های افقی، حداکثر ارتفاع را در نظر بگیریم. این امر در زمانی که سقف از نوع کاذب است، اهمیت زیادی پیدا می‌کند و بهتر است فاصله‌ی لوله تا سقف کاذب حداقل ۷ سانتی‌متر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


چهار × = 8